T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GÜNGÖREN - Tozkoparan Ortaokulu

Gıda İsrafına Karşı Hep Birlikte e-Twinning Projesi Başladı

Okulumuzda İngilizce ismi “TOGETHER AGAİNST THE FOOD WASTE” olan “GIDA İSRAFINA KARŞI HEP BİRLİKTE” e-Twinning Avrupa projesine başlanıldı. İlk online toplantısı 10.11.2023 Cuma gecesi saat 19.00'da gerçekleştirilen proje toplantısında proje iştirakçisi öğretmenler ile tanışıldı. Proje yol planı üzerine konuşuldu ve çalışma takvimi detaylandırıldı. 

Günümüzde dünya insanlığının karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi “küresel iklim değişikliği ve kuraklıktır.” Her gün artan nüfus ve beraberinde getirdiği enerji tüketimiyle insanlık; dünyanın ömründen ve dolayısıyla da nesillerimizin geleceğinden çalmaktadır. Bu durumun önlenmesi ve önüne geçilmesi amacıyla yeni yetişen neslin bilgili, bilinçli ve duyarlı olması elzemdir.  Bu projede küresel iklim değişikliği ve kuraklığın bir tarafı olan “israf” konusu tema olarak seçilmiştir. BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporuna göre dünyada yılda 1.3 milyar ton gıda çöpe gidiyor ve israf oluyor. Bununla birlikte dünyanın başka bir kısmında açlıktan on milyonlarca kişi ölüyor. Bu durumun önüne geçmeye çalışan devletler ve büyük çaplı sivil toplum kuruluşları yetersiz kalıyor. Bu proje ile yeni neslin yiyecek ve gıda israfına karşı duyarlılığını arttırmak ve sıfır atık hedeflerine ulaşmak hedefler arasındadır.

Tozkoparan Ortaokulumuzdan Din Kültürü Öğretmeni Mehmet ÇETİN ile Ürdün Al Khairyyah Karma İlköğretim Okulu’ndan İngilizce Öğretmeni Hanaa ABDULLAH’ın birlikte kuruculuğunu yaptığı projedeki diğer paydaş okullar ise şöyle: Bursa Osmangazi Şehit Köksal Kaşaltı İmam Hatip Ortaokulu’ndan Din Kültürü Öğretmeni Sena KARAMUS; Bursa Nilüfer Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Türkçe Öğretmeni Seda TOPALOĞLU; Artvin Hopa Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ndan Din Kültürü Öğretmeni Fatma Büşra ÖZDEMİR; Ürdün Emsalih Çoklu Ortaokulundan Biyoloji Öğretmeni Sumia ALZYOUD; Batman TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tuğba İŞ; Batman Yenişehir Ortaokulu’ndan İngilizce Öğretmeni Fatma ALTAN; Kahramanmaraş Atatürk Ortaokulu’ndan Din Kültürü Öğretmeni Zeynep KÖK; Romanya Babana Scoala Gimmaziala’dan İngilizce Öğretmeni Lazar ADRİANA ve Gürcistan Rustavi LEPL Rustavi n25 Pablic School’dan Mariami KHETAGASHVİLİ.

Projeye katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz...

Proje Logomuz:

21-12-2023

Proje Afişimiz:

21-12-2023

21-12-2023

Proje Tanıtım Filmimiz: 

Proje Youtube Hesabımız: https://www.youtube.com/@TogetherAgainstTheFoodWaste 

Proje İngstagram Hesabımız: https://www.instagram.com/togetheragainstthefoodwaste/?next=%2F 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2023 - Güncelleme: 21.12.2023 16:34 - Görüntülenme: 161
  Beğen | 5  kişi beğendi